dimecres, 30 de novembre del 2011

Formulari de Trigonometria (Matemàtiques_1r_Batxillerat)

Hola de nou!! Vos deixe penjat el formulari de trigonometria que vos havia promès esta setmana. Ja sé que teniu damunt l'examen de Copoví (et altr.) i que són moltes les fórmules que heu de recordar. Ací us les deixe resumides, per a que no feu cap barbaritat...com la d'ací baix; que, tot i que està d'allò més malament, no deixa de tindre certa gràcia:


 Feu clic en la imatge del formulari per veure'l ampliat!

divendres, 25 de novembre del 2011

Resum Formulació Inorgànica (Química_1rBatxillerat)

Us he preparat estos dues fulles on he intentat resumir la formulació inorgànica de compostos químics. La idea és que tingau en una sola fulla tota la nomenclatura [sistemàtica - stock - tradicional] tant dels compostos binaris (òxids, peròxids, hidròxids, halurs, sals neutres) com dels compostos ternaris [àcids oxàcids i oxisals], i si teniu algun dubte a l'hora de formular algun compost mentre feu els exercicis d'estequiometria consulteu amb comoditat el formulari. 
Podeu demanar-me una còpia al repàs o bé, imprimir-vos les imatges. Feu-hi click per vore-les ampliades.


dimarts, 22 de novembre del 2011

M'ho temava!! L'embolic dels pronoms febles!! (4t_ESO_Valencià)

Quadre resum molt pràctic sobre l'ús dels pronoms febles, que espere que t'ajude, Míriam, a l'hora de fer eixos exercicis de valencià. Els pronoms febles són prou intuïtius per als qui parlem valencià (i encara no sempre), i no gens per als qui sou castellà-parlants, així que sempre està be tindre alguns exemples a mà, i dedicar-hi unes poques vesprades

Profit.

dimecres, 16 de novembre del 2011

Propietats de Matrius i Determinants (2n_Batxillerat)

Part important d'este primer trimestre per als que curseu 2n de Batxillerat està copat per les matrius i el càlcul del seus determinants. Com esteu veient, calcular el valor d'un determinant és una tasca complexa quan les operacions amb matrius comencen a complicar-se. Moltes voltes, la culpa és nostra, per intentar abordar el càlcul del determinant d'una matriu directament, menyspreant o oblidant propietats dels determinants que en facilitarien el càlcul. Vos deixe ací un exercici que m'ha semblant interessant on has d'indicar quina propietat dels determinants usaries per a facilitar-ne el càlcul. Bon profit.

divendres, 11 de novembre del 2011

Llig a Quim Monzó!!

Llegir a Quim Monzó és sempre passar una bona estona. M'agraden molt els seus contes curts, però especialment m'encisen les seues columnes periodístiques. És un tio original, amb sentit comú, fina ironia i molta molta sorna. I així li ho deia a David, un alumne de 2n de Batxillerat, que està un poc amoïnat per la prova de valencià de selectivitat. 
- Llig a Quim Monzó, home! - li vaig dir, escriu molt bé, fa sempre unes exposicions ben raonades en les seues columnes i a més, a més, te molt bon sentit de l'humor. En concret, hi té publicat un llibre on es recullen algunes de les columnes que va publicar en la Vanguardia ara farà uns anys. Són textos curts, ben organizats i t'ajudaran alhora de redactar qualsevol text coherent. És més, li vaig dir al David, jo mateixa l'he llegit quan he hagut de preparar algun examen de valencià a l'escola oficial o la junta. I encara el llig, per gust, perquè m'agrada.

Podeu demanar-lo en qualsevol llibreria, no tindreu problema en trovar-lo. Vos deixe algunes dades sobre el llibre:

  • 13.0x22.0cm.
  • Nº de páginas: 279 págs.
  • Editorial: EL ACANTILADO
  • Lengua: CASTELLANO
  • Encuadernación: Tapa blanda
  • ISBN: 9788495359681
  • Año edicón: 2003
  • Plaza de edición: BARCELONA
 I si no voleu gastar-vos els diners, me'l podeu demanar, que el tinc per casa o llogar-lo de la biblioteca municipal de Vila-real, aixó sí, vos hauran de fer un prèstec interbibliotecari (tardaran unes poques dies més). Bo, si vos animeu, que disfruteu de la lectura!

Salutacions

dilluns, 7 de novembre del 2011

Temps a per a les mates

Forges quasi sempre l'encerta, i no sé ben bé perquè, però les matemàtiques sempre costen. I d'aixó es queixen molt els meus alumnes, la veritat. Molts d'ells es queixen de que "a classe no ens enterem" perquè "el professor va molt ràpid" o "la professora fa molt pocs exercicis, i sempre els fa ella en la pissarra i no tens temps per preguntar, en copiar-ho tot ja fas prou".
Per què tanta pressa? Possiblement perquè hi ha molt de temari i els temes són llargs. D'altra banda, es dóna poc temps en classe per a que els alumnes pensen o mediten; i és justament el temps qui fa entendre les matemàtiques i tantes altres coses).I hui en dia tot va molt ràpid, i entre els esquemes d'història i els exercicis del quadern d'anglés,l'entrenament de la vesprada... qui té temps per a pensar en les matemàtiques? Ai, temps! Qui en tinguera a cabassos!!
Però si en teniu 2 ó 3 minutets, esbrineu què diantres ha passat ací!! Perquè si ens han de prendre el pèl amb açò, por em fa arrimar-me a un banc!!